Whispering Walls


wispering walls

Whispering Walls is een concept, ontwikkeld door Sylvia van Opstall, waarin verschillende ambachtelijke werkvormen bijelkaar komen middels een uitgekiend ontwerp.De panelen of doeken bevatten lichte reliëfs met een helder grafisch spel. Door een uitgebalanceerde combinatie van bladmetalen, papier, karton, garen en stempels, stapelt en vormt Sylvia een beweeglijke ruimte, met een intrigerende afwerking. Middels een abstract-ruimtelijke schikking van vorm en lijn, onstaat er tussen de lagen onderling een mysterieuze wisselwerking. De metalen zorgen bovendien voor een lichtspel, dat al wandelend langs het beeld, verandert door de veranderende invalshoek van het licht.
Op deze manier gaat het werk een verbinding aan met de omgeving, omdat het werk altijd op het licht reageert en hierdoor nooit statisch oogt.
De kijker wordt meegenomen in een nieuwe wereld, die verbinding lijkt de hebben met een oude culturele geschiedenis. De vaak organisch en mechanisch aandoende oer-structuren scheppen een wonderlijk en beweeglijk beeld met een gevoel van herkenning. Deze grote (maar ook kleine) werken bepalen subtiel en overtuigend de sfeer in een ruimte waar het werk voor gemaakt is, terwijl de ambachtelijke vervaardiging een verfijnde rust schept.

Voor informatie of bezichtiging kunt u contact opnemen met Sylvia van Opstall;
sylvia@sylviavanopstall.nl of telefonisch 06 42841242

Sakura  Sakura (close)
Sakura, 90x90 cm. Mixed media, reliëf op doek.

Wishing Well  Wishing Well (close)
Wishing Well, 50x50 cm. Mixed media, reliëf op doek.

Into New Life  into new life (close)
Into New Life, ca. 80x120cm. Mixed Media, reiiëf op doek.